3 Nodes will not start Mysql Percona Xtradb Cluster

  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 3 Nodes will not start Mysql Percona Xtradb Cluster

    Hello All,

    for some reasson none of my 3 nodes will start the Mysql Percona XtraDB server there logs say this I have only included the last 30 lines or so it was working until I rebooted all 3 servers and now they will not start. I would apractiate any help.

    one thing is it will work if I remove /etc/my.cnf then mysql server will start as soon as I had back /etc/my.cnf with the cluster settings for each node it will not start.

    131018 22:59:47 [Note] WSREP: gcomm: connecting to group 'webpack_cluster', peer ',,'
    131018 22:59:47 [Warning] WSREP: (fc8c10cf-3848-11e3-b378-8387ce3182f5, 'tcp://') address 'tcp://' points to own listening address, blacklisting
    131018 22:59:50 [Warning] WSREP: no nodes coming from prim view, prim not possible
    131018 22:59:50 [Note] WSREP: view(view_id(NON_PRIM,fc8c10cf-3848-11e3-b378-8387ce3182f5,1) memb {
    } joined {
    } left {
    } partitioned {
    131018 22:59:51 [Warning] WSREP: last inactive check more than PT1.5S ago (PT3.50306S), skipping check
    131018 23:00:20 [Note] WSREP: view((empty))
    131018 23:00:20 [ERROR] WSREP: failed to open gcomm backend connection: 110: failed to reach primary view: 110 (Connection timed out)
    at gcomm/src/pc.cpp:connect():139
    131018 23:00:20 [ERROR] WSREP: gcs/src/gcs_core.c:gcs_core_open():195: Failed to open backend connection: -110 (Connection timed out)
    131018 23:00:20 [ERROR] WSREP: gcs/src/gcs.c:gcs_open():1291: Failed to open channel 'webpack_cluster' at 'gcomm://,,': -110 (Connection timed out)
    131018 23:00:20 [ERROR] WSREP: gcs connect failed: Connection timed out
    131018 23:00:20 [ERROR] WSREP: wsrep::connect() failed: 6
    131018 23:00:20 [ERROR] Aborting

    131018 23:00:20 [Note] WSREP: Service disconnected.
    131018 23:00:21 [Note] WSREP: Some threads may fail to exit.
    131018 23:00:21 [Note] /usr/sbin/mysqld: Shutdown complete

    131018 23:00:21 mysqld_safe mysqld from pid file /var/lib/mysql/wp-web3.macace.net.pid ended

    Many thanks


  • #2
    Hi, did you reboot all nodes at the same time? If so, maybe you must bootstrap a new cluster from one of the hosts.


    • #3
      @karileh Many thanks This seems to have done the tick