GET 24/7 LIVE HELP NOW

Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Clustering over multiple network interfaces

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Clustering over multiple network interfaces

    I have a happily running 3 node cluster, which is running firewalled to the hilt, no problems at all. I have now networked these 3 nodes to a 4th, but am using a VPN to do so, so each node has gained an extra IP address.

    I want to use the VPN connections to create an emergency(!) 4th node, but when just reconfiguring this new node to access the other 3 with the new network addresses by updating wsrep_cluster_address for this node, I just get a timeout: it downloads galera.cache and grastate.dat, then i get the following in the error log:

    2014-07-17 14:19:29 19672 [Note] WSREP: view((empty))
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] WSREP: failed to open gcomm backend connection: 110: failed to reach primary view: 110 (Connection timed out)
    at gcomm/src/pc.cpp:connect():141
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] WSREP: gcs/src/gcs_core.c:gcs_core_open():202: Failed to open backend connection: -110 (Connection timed out)
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] WSREP: gcs/src/gcs.c:gcs_open():1291: Failed to open channel 'MYCHANNEL' at 'gcomm://192.168.93.210,192.168.93.220,192.168.93.230,192.1 68.93.1': -110 (Connection timed out)
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] WSREP: gcs connect failed: Connection timed out
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] WSREP: wsrep::connect() failed: 7
    2014-07-17 14:19:29 19672 [ERROR] Aborting

    2014-07-17 14:19:29 19672 [Note] WSREP: Service disconnected.
    2014-07-17 14:19:30 19672 [Note] WSREP: Some threads may fail to exit.
    2014-07-17 14:19:30 19672 [Note] Binlog end
    2014-07-17 14:19:30 19672 [Note] /usr/sbin/mysqld: Shutdown complete

    The new node is the 192.168.93.1, and .210, .220 and .230 are the new interfaces on the existing nodes. wsrep_cluster_address has been updated on 2 of the 3 existing nodes with the 192.168.93.1 address in addition to the 3 existing external IP addresses and restarted - .210 hasn't.

    Is what I'm trying to do possible? Do I need to add all 7 of the IP addresses, and if so, can it handle multiple connections to the same node ok?

    Any suggestions gratefully received... am square eyed from docs!

    Cheers,

    Steve

  • #2
    Gah... it was the Galeria 2/3 thing that bit me! All running fine now, with the above configuration.

    Comment

    Working...
    X