Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

build more connection on each request

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • build more connection on each request

    i setup percona cluster with only one node for simpilicity .. every thing is fine and works , but i found that when i establish a connection to that , more than one connection are generated !
    this is my process on mysql before new connection request :

    mysql> show processlist;

    +----+-------------+-----------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+
    | Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info | Rows_sent | Rows_examined |
    +----+-------------+-----------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+
    | 1 | system user | | NULL | Sleep | 523 | NULL | NULL | 0 | 0 |
    | 2 | system user | | NULL | Sleep | 523 | wsrep aborter idle | NULL | 0 | 0 |
    | 16 | root | localhost | NULL | Query | 0 | init | show processlist | 0 | 0 |
    +----+-------------+-----------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+


    and after new connection is request by root user , this is what happen :

    mysql> show processlist;

    +----+-------------+--------------------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+
    | Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info | Rows_sent | Rows_examined |
    +----+-------------+--------------------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+
    | 1 | system user | | NULL | Sleep | 530 | NULL | NULL | 0 | 0 |
    | 2 | system user | | NULL | Sleep | 530 | wsrep aborter idle | NULL | 0 | 0 |
    | 16 | root | localhost | NULL | Query | 0 | init | show processlist | 0 | 0 |
    | 17 | root | 192.168.1.200:2402 | NULL | Sleep | 1 | | NULL | 5 | 5 |
    | 19 | root | 192.168.1.200:2404 | NULL | Sleep | 0 | | NULL | 0 | 0 |
    | 20 | root | 192.168.1.200:2405 | NULL | Sleep | 0 | | NULL | 0 | 0 |
    +----+-------------+--------------------+------+---------+------+--------------------+------------------+-----------+---------------+



    also this is my.cnf config :

    [mysqld]
    #port=4949
    # Path to Galera library
    wsrep_provider=/usr/lib64/libgalera_smm.so
    # Cluster connection URL
    wsrep_cluster_address=gcomm://192.168.1.149,192.168.1.150
    # In order for Galera to work correctly binlog format should be ROW
    binlog_format=ROW
    # MyISAM storage engine has only experimental support
    default_storage_engine=InnoDB
    # This changes how |InnoDB| autoincrement locks are managed and is a requirement for Galera
    innodb_autoinc_lock_mode=2
    wsrep_node_address=192.168.1.149
    wsrep_sst_method=rsync
    wsrep_cluster_name=aryanic_cluster



    what the problem is ? any suggesstion ?


  • #2
    sorry , i found this happen if i connect to percona via mysql query browser or mysql workbench.... any body have this experience like me ?

    Comment

    Working...
    X