Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Nodes not reconnecting after failure

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nodes not reconnecting after failure

    I have been having some issues where one of the nodes randomly disconnects occasionaly. The nodes are connected via a VPN link, and sometimes there are network issues, etc. The nodes are located accross the US, one in LA, one in NYC, and one in Buffalo. However, the nodes never connect back to the cluster . If I restart the mysql server, it connects properly back to the cluster. Shouldn't the server be automatically keep retrying to reconnect to the cluster?

    Current config:

    Code:
    [mysqld]
    
    datadir=/var/lib/mysql
    user=mysql
    
    # Path to Galera library
    wsrep_provider=/usr/lib/libgalera_smm.so
    
    # Empty gcomm address is being used when cluster is getting bootstrapped
    wsrep_cluster_address=gcomm://172.16.2.105,172.16.2.106,172.16.2.1
    
    # In order for Galera to work correctly binlog format should be ROW
    binlog_format=ROW
    
    # MyISAM storage engine has only experimental support
    default_storage_engine=InnoDB
    
    # This is a recommended tuning variable for performance
    innodb_locks_unsafe_for_binlog=1
    
    # This changes how InnoDB autoincrement locks are managed and is a requirement for Galera
    innodb_autoinc_lock_mode=2
    
    # Node #1 address
    wsrep_node_address=172.16.2.104
    
    # SST method
    wsrep_sst_method=rsync_wan
    
    # Cluster name
    wsrep_cluster_name=sandydpnet
    
    # Authentication for SST method
    wsrep_slave_threads=2
    wsrep_node_name=sv4

  • #2
    Are you talking about a few seconds of disconnection, or a longer period?

    Can you include the error log from one such node?

    Comment

    Working...
    X