GET 24/7 LIVE HELP NOW

Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Can not get Percona XtraDB Cluster to link up, start mysql, its a cluster f...

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Can not get Percona XtraDB Cluster to link up, start mysql, its a cluster f...

    Ok guys,

    I have tried the following five tutorials, mixed and matched, spent the past two days, over 30 hours trying to get this to work. I have spun up and down amazon ec2 instance after instance. Are these tutorials up to date? Is it possible they are missing something? I truly don't see how I could get all of these tutorials wrong after starting from scratch so many times...

    Seriously, I need someone to try and get a 3 cluster node working on AWS EC2 using CentOS 6.3 (ami-86e15bef) . because I do not think it is possible, and I am literally pulling my hair out... I see all these good people running Percona, and I am like what the hell over here...

    I have made sure selinux is disabled, I blantently have turned iptables off, added firewall rules for the security group, I can ssh to 4567, however, mysql doesn't want to start on any of the clusters, except right after a reboot on the first node, using mysqld_safe .... Also, mysqld_safe seems to be the only way I get any feedback from the app, otherwise, it just says Starting...ERROR with nothing in the logs...

    Please Please Please, will someone attempt a 3 node cluster using the above ami, and tell me if I am crazy or not....

    btw here are the links I followed that I mentioned earlier...
    • [URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/cenots_howto.html"]Installing Percona XtraDB Cluster on CentOS[/URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/cenots_howto.html"]
    • [URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/singlebox.html"]How to setup 3 node cluster on single box[/URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/singlebox.html"]
    • [URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/3nodesec2.html"]How to setup 3 node cluster in EC2 enviroment[/URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/3nodesec2.html"]
    • [URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/haproxy.html"]Load balancing with HAProxy[/URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/haproxy.html"]
    • [URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/virt_sandbox.html"]Setting up PXC reference architecture with HAProxy[/URL="http://www.percona.com/doc/percona-xtradb-cluster/howtos/virt_sandbox.html"]

  • #2
    Greetings,

    You know i have set up this same setup using the same guides you have 20 times or so for customers, I was like hmm let me give this a shot yet again. The only difference is I am using the Rackspace Cloud. I am seeing the same issue I have fought with this for over 40 hours this past weekend. This is what i came up with as it is failing for me as well. I see it running but no /usr/bin/xtrabackup_55 is being called on the donor, on the donor:

    [root@percona1 mysql]# which xtrabackup_55
    /usr/bin/xtrabackup_55

    As well i see that NC is running on both servers but no data is being transferred, in this state, well I am leaning towards this being a bug in xtrabackup 2.1.2. I hope that the devs or someone can chime in and give us some ideal on what happened this was working 2 weeks ago now its broke.

    Thanks,

    Will McInnis

    Comment


    • #3
      I fixed it! kinda!

      If you followed the instructions it will installed 2.1.2! something in this version is bad!!!!!!! not sure yet, so to get mine to work here is what i did:

      Make sure that the master or node1 is STOPPED!!!!

      Code:
      wget repo.percona.com/centos/6/os/x86_64/percona-xtrabackup-2.0.7-552.rhel6.x86_64.rpm
      wget repo.percona.com/centos/6/os/x86_64/Percona-XtraDB-Cluster-server-5.5.30-23.7.4.406.rhel6.x86_64.rpm
      yum remove percona-xtrabackup    #THIS will remove the cluster we software that is ok!
      rpm -ihv percona-xtrabackup-2.0.7-552.rhel6.x86_64.rpm
      rpm -ihv Percona-XtraDB-Cluster-server-5.5.30-23.7.4.406.rhel6.x86_64.rpm
      /etc/init.d/mysql start --wsrep-cluster-address="gcomm://"
      If you have problems feel free to email me:

      Code:
      will.mcinnis at rackspace.com
      Last edited by zdjm; 05-20-2013, 06:30 AM.

      Comment


      • #4
        As well you might want to disable the percona repo until this is fixed.

        Comment


        • #5
          HAPPY DANCE!

          Comment

          Working...
          X