Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Agents show: Exit: 201

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Agents show: Exit: 201

    Hello
    I installed pt-agent on 2 servers but no data seems to reach "the cloud".
    in the agents view Status says Exit 201. what does that mean?

    Hubertus

  • #2
    I did a
    /usr/bin/pt-agent --stop
    /usr/bin/pt-agent --daemonize
    Now service is OK again, lets see if I get some data.

    Comment


    • #3
      No, query analytics says:
      "The agent is running but it has not sent any data yet. This is normal when the agent first starts. If no data is sent after 15 minutes, please request support."

      Comment


      • #4
        Solution: copy ~$your_uid_0_user/.pt_agent.conf ~root/

        Comment


        • #5
          Thanks for sharing this info, Hubert. Do you need any more help? If so I'll be sure to ask our Percona Cloud Tools team to assist here on the forums.
          Is this an emergency? Get immediate assistance from Percona Support 24/7. Click here.

          Comment


          • #6
            Hi, I'm having the same problem. pt-agent installs fine and is running on the server, but no data is transmitted. On the web ui it shows Exit 201. I'm running MariaDB 5.5.35 on CentOS 6.5. This is the log:
            2014-02-09 23:17:05 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run Exit: 201
            2014-02-09 23:17:05 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run continue-running-if-file-has-data exit status not zero, stopping tasks
            2014-02-09 23:17:05 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run continue-running-if-file-has-data: [ -s 'master-slow.log' ] > /dev/null (runtime: 0.004309 exit: 1)
            2014-02-09 23:17:05 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run store-file-contents: cat '/var/lib/pt-agent/meta/rotate-slow-query-log-all-5.1.meta.slow_query_log_file' > /var/spool/pt-agent/.tmp/1391980621.query-history-all-5.1.output.5 (runtime: 0.007304 exit: 0)
            2014-02-09 23:17:05 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run run-service: '/usr/bin//pt-agent' --run-service rotate-slow-query-log-all-5.1 > /dev/null (runtime: 2.248339 exit: 200)
            2014-02-09 23:17:03 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run empty-trash: [ -f '/var/spool/pt-agent/.trash/old-slow-query-logs' ] && xargs rm -f < '/var/spool/pt-agent/.trash/old-slow-query-logs' && rm -f '/var/spool/pt-agent/.trash/old-slow-query-logs' || true > /dev/null (runtime: 0.005151 exit: 0)
            2014-02-09 23:17:03 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run move-file-if-file-exists: [ -f '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.end_offset' ] && mv '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.end_offset' '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.start_offset' || true > /dev/null (runtime: 0.004432 exit: 0)
            2014-02-09 23:17:02 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run save-utc-timestamp: TZ='UTC' date +'%Y-%m-%dT%H:%M:00' > /var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.end_ts (runtime: 0.006376 exit: 0)
            2014-02-09 23:17:02 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run move-file-if-file-exists: [ -f '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.end_ts' ] && mv '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.end_ts' '/var/lib/pt-agent/meta/query-history-all-5.1.meta.start_ts' || true > /dev/null (runtime: 0.007923 exit: 0)
            2014-02-09 23:17:01 2014-02-09 23:17:05 Info 4277 query-history-all-5.1 run Running query-history-all-5.1

            Comment


            • #7
              Help would be appreciated for my problem. The solution provided by HubertusKrogmann doesn't make sense for me since my root's uid is 0 and the file is located in root's home directory.

              Comment


              • #8
                I'm having the exact same problems.

                Is there a way to turn on debugging on the agent?

                Comment


                • #9
                  On my second server I have exact same issue (Exit: 201 on continue-running-if-file-has-data exit status not zero, stopping tasks)

                  Comment


                  • #10
                    @exula - try adding PTDEBUG=1 infront of the command to enable debugging. http://www.percona.com/doc/percona-t...ml#environment

                    pt-agent --install preferrably should be run as root (sudo -i), also make sure that .pt-agent.conf is inside /root/ directory.

                    Comment


                    • #11
                      When running with PTDEBUG=1, I'm finding lots of this in the log:
                      Percona::Agent::Logger:4972 20712 Read error: read timeout at /usr/bin/pt-agent line 4959, <STDIN> line 24.
                      Last edited by kurt_fi; 02-13-2014, 12:04 PM.

                      Comment

                      Working...
                      X