Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

InnoDB engine not loading from a LVM backup on WAMP server

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • InnoDB engine not loading from a LVM backup on WAMP server

    Hello,

    I am having a problem restoring a backup of the mysql data directory from an LVM copy. I am only having a problem with InnoDB tables, more specifically that it will not load InnoDB when I start mysqld.

    I have tested on a clean install and InnoDB loads just fine with no changes needed for my.ini

    Here is an example of the error in the log:

    101223 14:57:50 [Note] Plugin 'FEDERATED' is disabled.
    InnoDB: Error: log file .\ib_logfile0 is of different size 0 268435456 bytes
    InnoDB: than specified in the .cnf file 0 5242880 bytes!
    101223 14:57:51 [ERROR] Plugin 'InnoDB' init function returned error.
    101223 14:57:51 [ERROR] Plugin 'InnoDB' registration as a STORAGE ENGINE failed.
    101223 14:57:51 [Warning] Neither --relay-log nor --relay-log-index were used; so replication may break when this MySQL server acts as a slave and has his hostname changed!! Please use '--relay-log=Jenn-relay-bin' to avoid this problem.
    101223 14:57:51 [ERROR] Failed to open the relay log './relay-bin.002588' (relay_log_pos 255805822)
    101223 14:57:51 [ERROR] Could not find target log during relay log initialization
    101223 14:57:51 [ERROR] Failed to initialize the master info structure
    101223 14:57:51 [Note] Event Scheduler: Loaded 0 events
    101223 14:57:51 [Note] wampmysqld: ready for connections.
    Version: '5.1.40-community-log' socket: '' port: 3306 MySQL Community Server (GPL)

    Any help would be greatly appreciated!

  • #2
    I fixed this by setting innodb_log_file_size = 256M to match the size of the existing log file.

    Comment

    Working...
    X